3 destinații turistice ce nu trebuie ratate

Dacă majoritatea dintre voi v-ați plictisit de plajele de pe malul Mării Negre și de Valea Prahovei, vă propunem 3 atracții turistice vizitate atât de turiști locali cât și de cei din afara țarii.

Cimitirul Vesel de la Săpânța, Maramureș

Cimitirul Vesel de la Săpânța este cea mai populară atracție turistică din zona. Această creație aparține lui Stan Ioan Patraș care tratează moartea ca pe un eveniment oarecare așa ca poți să râzi liniștit. Pe lângă această destinație turistică, la Săpânța mai puteți vizita câteva cascade impresionante, o mănăstire, casa memorială a lui Patraș și Rezervația naturală “Mlaştina Poiana Brazilor”.

Cheile Ponorului, Bihor

Un adevarat miracol al naturii plin de văi sălbatice cu chei adânci și ape repezi, ceea ce îl face un loc foarte bun pentru excursiile împreuna cu întreaga familie. Locul  este plin de peșteri superbe, chiar și cu gheață, dar cele mai frumoase sunt formațiunile carstice exterioare.

rsz_dsc06475

Delta Dunării, Tulcea

În ultima vreme cei mai multi turiști aleg să iși petreacă concediul de vară în Delta Dunării. Un adevărat paradis al naturii unde trăiesc în jur de 1200 specii de plante și peste 300 de specii de animale, dintre care unele pe cale de dispariţie. În Delta se poate naviga pe multe din brațe, se poate pescui și se poate face o ciorbă de pește dobrogeană foarte bună. Nici copiii nu se vor plictisi, având în vedere frumusețea locului și multitudinea de animale și plante pe care nu au ocazia să le vadă în alte zone turistice.

Delta Dunării este vizitată în special pe timp de vară, când temperatura facilitează accessul cu ușurintă. Pentru amatorii de vânătoare, pe care nu îi împiedică frigul și vremea urâtă, le recomandăm câteva pensiuni din Delta Dunării.

Alte posturi asemanatoare:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube