Category: Călătorii

Cazanele Dunarii, locul dacilor

Cazanele Dunarii sunt zona in care Dunarea se intersecteaza cu Muntii Carpati, trecand pur si simplu prin acestia, realizandu-se un defileu unde se regaseste o priveliste impresionanta. Cu siguranta, Cazanele reprezinta unul din obiectivele turistice incarcate de istorie milenara. Dar nu numai natura este cea care a facut posibila ca aceasta zona sa fie unica prin spectaculozitatea ei, ci si cele 2 doua mari monumente sculpate in stanca muntilor, deoparte si de alta a fluviului care atesta faptul ca aici dacii si romanii au locuit si ca au facut-o cu o mandrie aparte. Aici exista Tabula Traiana, o placa memoriala ce are o vechime de 2.000 de ani. Aceasta placa s-a ridicat pentru a marca victoria Imperiului Roman asupra tinutului Daciei. Iar la 2.000 de ani distanta, intre anii 1994 si 2004 s-a ridicat in stanca de munte o statuie ce il intruchipeaza pe Decebal, una dintre cele mai importante personalitati […]

De ce sa vizitezi Balea Lac?

balea

Exista o multitudine de obiective turistice in Romania ce merita vizitate macar o data in viata. Si aici nu fac referire la acele obiective turistice construite cu mana omului si care au o anumita istorie in spate pentru care se face o propaganda, in sensul bun al cuvantului, mai mica sau mai mare.

Una dintre zonele cu o importanta turistica ce nu este creata indeosebi de mana omului este Balea, o zona ce are ca principal obiectiv turistic lacul glaciar Balea. Este o zona cu un peisaj absolut mirobolant, in care turistul se va simti ca intr-un Rai pe pamant, reusind sa plece din Muntii Fagaras, caci aici este localizat lacul, cu regrete mari ca li se termina concediul.

Merita sa vizitezi Balea Lac datorita altitudinii la care se afla, nu mai putin de 2034 metri, foarte aproape de varful muntelui, privelistea ce inconjoara acest lac fiind una de basm. In unele momente ale zilei te simti cuprins de nori, ca in altele, soarele sa para a atinge pamantul. Este o experienta pe care nu o traiesc mult si merita incercata macar o data in viata.

Hai in Maramures!

Peisaj Maramures

Maramureșul este o zonă turistică din România care încă își mai păstrează multe tradiții, motiv pentru care este vizitată atât de români cât și de străini. Tradițiile seculare, dar în același timp și interesante, îi atrag pe turiștii care vor să învețe cât mai multe despre cultura noastră, a românilor. Aflându-se în partea de nord a țarii, în special în zone de munte sau depresiuni, turiștii pot alege să practice și unele sporturi de iarnă sau să se plimbe prin pădurile din zonă.
Numeroasele lacuri din zona Maramureșului contribuie la acest peisaj aparte, fiind unele dintre atracțiile turiștilor. Merita menționate aici Lacul Albastru, Lacul Iezer, dar si Lacul Lala Mare.

De ce parcurgem Transfăgărășanul?

transfagarasan

Probabil muțti se întreabă ce este așa spectaculos în a rula pe o șosea de munte, doar tot din bitum și tot pe o porțiune de pământ este turnată. Dar Transfăgărășanul este o șosea cu adevărat spectaculoasă, unde ochii îți sunt de-a dreptul impresionați și unde limitele în ale șoferiei sunt atinse în cea mai mare întindere a șoselei.

De ce să rulezi pe Transfăgărășan?

În primul rând, pentru că vei circula cum nu o vei mai face pe nicio altă șosea din România. Lățimea destul de îngustă pe cea mai mare întindere a ei, te fac să fii foarte atent și la cele mai mici mișcari de volan pentru a nu fi în pericol de a ieși în decor sau chiar a intra în impact cu alte autoturisme ce vin din sens opus. Doar pe Transfăgărășan îți vei da seama la ce nivel a șofatului te găsești.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube