Cazanele Dunarii, locul dacilor

Cazanele Dunarii sunt zona in care Dunarea se intersecteaza cu Muntii Carpati, trecand pur si simplu prin acestia, realizandu-se un defileu unde se regaseste o priveliste impresionanta. Cu siguranta, Cazanele reprezinta unul din obiectivele turistice incarcate de istorie milenara. Dar nu numai natura este cea care a facut posibila ca aceasta zona sa fie unica prin spectaculozitatea ei, ci si cele 2 doua mari monumente sculpate in stanca muntilor, deoparte si de alta a fluviului care atesta faptul ca aici dacii si romanii au locuit si ca au facut-o cu o mandrie aparte.

PI30235-hr

Aici exista Tabula Traiana, o placa memoriala ce are o vechime de 2.000 de ani. Aceasta placa s-a ridicat pentru a marca victoria Imperiului Roman asupra tinutului Daciei. Iar la 2.000 de ani distanta, intre anii 1994 si 2004 s-a ridicat in stanca de munte o statuie ce il intruchipeaza pe Decebal, una dintre cele mai importante personalitati conducatoare a Daciei. Statuia ce a fost finalizata acum aproape 10 ani este inalta de 55 metri, in timp ce latimea sa este de 25 metri. Ca sa iti dai seama de dimensiunile acestei statui, se merita a mentiona faptul ca statuia lui Decebal este cu doar 6 metri mai mica in inaltime decat celebra Statuie a Libertatii din New York. Daca ajungi in Cazanele Dunarii, este absolut necesar o calatorie cu o barca pana in aceasta zona extrem de interesanta si cu un trecut, iata, vechi de 2 milenii. Capul_lui_Decebal Iar daca doresti sa petreci mai multe zile in Cazanele Dunarii, cele mai interesante locuri de cazare se regasesc in cele doua orase importante, Orsova, orasul de unde pornesc mai toate traseele pe Cazanele Dunarii, cat si in Drobeta Turnu Severin. Acum ramane la alegerea proprie unde alegi sa inoptezi pentru ca a doua zi ca continui periplu pe Dunare.

Alte posturi asemanatoare:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube