Cheile Bicazului, un traseu ce nu trebuie ratat

Cheile_Bicazului

Există câteva drumuri transcarpatice care lasă muți de uimire pe toți cei care le străbat. Aceste șosele sunt Transfăgărășanul și Transalpina, care se bucură, pe lânga mediul în care se află, și de o promovare mult mai bună față de altele trasee turistice. Există un alt drum însă care străbate una dintre cele mai frumoase zone de munte din țară, șoseaua Cheile Bicazului. Oficial șoseaua transcarpatică ce străbate Cheile Bicazului se numește Drumul Național 12C, și leagă Transilvania de Moldova, mai exact, orașul Gheorghieni de orașul Bicaz.

Peisajul ce se regăsește pe acest drum este unul de basm, Cheile fiind practic stânci ce au fost săpate de-a lungul timpului de râul Bicaz, care, astăzi, este doar un mic pârâu ce nu s-ar crede că a avut puterea de a despărți un munte, creând niște stânci înalte de 3-400 de metri. Înălțimea acestor chei este atât de mare și sunt atât de apropiate de șosea, încât deseori se trece razant pe lângă peretele stâncii, lăsând deseori impresia ca stâncile vor cădea în cel mai scurt timp pe șoseaua de munte.

Acest peisaj uimitor nu se regăsește pe niciuna din cele două trasee amintite anterior, Transfăgărășan și Transalpina, iar dacă vrei vreodată să treci din Transilvania în Moldova sau din Moldova în Transilvania, nu rata o ocazie excepțională de a străbate unul dintre peisajele uimitoare a României, Cheile Bicazului.

În ceea ce privește cazarea în Cheile Bicazului, cele mai multe posibilități se află în zona Lacului Roșu, din județul Harghita. Fiind practic cea mai importantă zonă turistică, aici s-au ridicat în ultima perioadă un număr important de vile turistice și pensiuni, iar confortul în astel de locuri de cazare este unul crescut. Iar priveliștea ce o oferă, fie spre chei, fie spre lacul cu trunci de copac la suprafață, face ca fiecare leu plătit să nu fie regretat.

Alte posturi asemanatoare:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube