De ce parcurgem Transfăgărășanul?

transfagarasan

Probabil muțti se întreabă ce este așa spectaculos în a rula pe o șosea de munte, doar tot din bitum și tot pe o porțiune de pământ este turnată. Dar Transfăgărășanul este o șosea cu adevărat spectaculoasă, unde ochii îți sunt de-a dreptul impresionați și unde limitele în ale șoferiei sunt atinse în cea mai mare întindere a șoselei.

De ce să rulezi pe Transfăgărășan?

În primul rând, pentru că vei circula cum nu o vei mai face pe nicio altă șosea din România. Lățimea destul de îngustă pe cea mai mare întindere a ei, te fac să fii foarte atent și la cele mai mici mișcari de volan pentru a nu fi în pericol de a ieși în decor sau chiar a intra în impact cu alte autoturisme ce vin din sens opus. Doar pe Transfăgărășan îți vei da seama la ce nivel a șofatului te găsești.

În al doilea rând, pentru că în același timp ce ești foarte atent la cum circuli pe șosea, peisajele de basm care se regâsesc la orice pas, te fac să mai arunci un ochi fie prin parbriz, fie prin geamurile portierei din stânga. Desigur, daca îți dorești să admiri cu adevărat peisajele din munții Făgăraș, ce iți ies în cale datorită faptului că rulezi pe Transfăgărășan, nu trebuie altceva decât să tragi pe dreapta și să faci câteva fotografii asupra mediului înconjurător ce te-a fascinat.

În al treilea rând, pentru că pe întinderea Transfăgărășanului se regăsesc două mari atracții turistice ce merita vizitate măcar o dată în viață. Lacul Vidraru și stațiunea turistică Bâlea Lac, acolo unde se regasește și Lacul Bâlea, care ascunde sub luciul apei o legendă ce nu se va pierde niciodată, datorită faptului că această legendă a dat și numele lacului.

Și, nu în final, pentru ca locurile de cazare de pe Transfăgărășan sunt situate în zone unde priveliștea este absolut încântătoare. Să bei dimineata o cafea aromată pe o terasă de pensiune cu priveliște spre lacul Bâlea și pădurea de munte, este cu adevărat ceva ce ți-ai dorit toata viața.

Alte posturi asemanatoare:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube