Category: Destinații

Cazanele Dunarii, locul dacilor

Cazanele Dunarii sunt zona in care Dunarea se intersecteaza cu Muntii Carpati, trecand pur si simplu prin acestia, realizandu-se un defileu unde se regaseste o priveliste impresionanta. Cu siguranta, Cazanele reprezinta unul din obiectivele turistice incarcate de istorie milenara. Dar nu numai natura este cea care a facut posibila ca aceasta zona sa fie unica prin spectaculozitatea ei, ci si cele 2 doua mari monumente sculpate in stanca muntilor, deoparte si de alta a fluviului care atesta faptul ca aici dacii si romanii au locuit si ca au facut-o cu o mandrie aparte. Aici exista Tabula Traiana, o placa memoriala ce are o vechime de 2.000 de ani. Aceasta placa s-a ridicat pentru a marca victoria Imperiului Roman asupra tinutului Daciei. Iar la 2.000 de ani distanta, intre anii 1994 si 2004 s-a ridicat in stanca de munte o statuie ce il intruchipeaza pe Decebal, una dintre cele mai importante personalitati […]

Cheile Bicazului, un traseu ce nu trebuie ratat

Cheile_Bicazului

Există câteva drumuri transcarpatice care lasă muți de uimire pe toți cei care le străbat. Aceste șosele sunt Transfăgărășanul și Transalpina, care se bucură, pe lânga mediul în care se află, și de o promovare mult mai bună față de altele trasee turistice. Există un alt drum însă care străbate una dintre cele mai frumoase zone de munte din țară, șoseaua Cheile Bicazului. Oficial șoseaua transcarpatică ce străbate Cheile Bicazului se numește Drumul Național 12C, și leagă Transilvania de Moldova, mai exact, orașul Gheorghieni de orașul Bicaz.

Trasee turistice pe Cazanele Dunării

cazanele dunarii

Cazanele Dunării este zona în care Dunărea pătrunde la propriu prin Munții Carpați, realizându-se un defileu spectaculos, cum numai în această zonă se poate regăsi. Cazanele Dunării se împart în alte două arii naturale, Cazanele Mari și Cazanele Mici, acestea împărțindu-se în același timp și în două trasee turistice.Traseul turistic de pe Cazanele Mari începe în localitatea Dubova, cam la aproximativ 22 km distanță de orașul Orșova, și se parcurge înaintând spre localitatea Svinița. Este un traseu cu un grad de dificulatate mediu, practic, cu o ușoară instrucție înainte de a se pleca pe traseu, oricine se poate încumeta să-l străbată. Lungimea acestui traseu este de 5 km. Pe parcursul acestui traseu, interesantă este flora ce o oferă natură. În Cazanele Mari se regăsște laleaua Cazanelor, o specie unică de lalea care crește numai și numai în aceste locuri.

Delta Dunării, rezervație naturală

DSC06632

Dunărea izvorăște din Munții Pădurea Neagră din Germania și trece prin patru capitale mari ale Europei. După un traseu de 2.860 de km fluviul Dunărea formează la vărsarea sa în Marea Neagră, Delta Dunării. Este al doilea fluviu ca mărime din Europa după Volga și este printre puținele fluvii care curge de la vest la est.
Delta Dunării se află în Sud Estul țării și este limitată la Sud Vest de podișul Dobrogei, la Nord trece peste granița cu Ucraina, iar la Est se varsă în Marea Neagră. Această zona turistică găzduieste un peisaj mirific datorită faunei și florei diversificate.

Delta Dunării se află în Sud Estul țării și este limitată la Sud Vest de podișul Dobrogei, la Nord trece peste granița cu Ucraina, iar la Est se varsă în Marea Neagră. Această zona turistică găzduieste un peisaj mirific datorită faunei și florei diversificate.

Munții Parâng din Carpații Meridionali

Muntii Parang

Munții Parâng sunt cei mai stâncoși din grupa munților în zona dintre Jiu, Strei și Olt. Ei fac parte din Carpații Meridionali și sunt cei mai mari ca suprafață dintre masivele muntoase ale țării noastre. Munții Parâng sunt limitați în partea de vest de Valea Jiului, în partea de est se află râul Olteț și râul Lotru, la nord sunt marginiți de Muntii Șureanu, prin valea râului Jiul de Est, iar în partea de sud se află șirul depresiunilor Novaci și Baia de Fier.

Prin Munții Parang trece cea mai înalta șosea din România, Transalpina, care poate ajunge și la altitudinea de 2.200 de metri și îți oferă o priveliște de neuitat.

Suprafața totală munților Parâng este de aproximativ 1100 kmp și se întinde pe județele Gorj, Hunedoara și Vâlcea. Ei se deosebesc și sunt evidențiați prin masivitatea lor, care îi fac să fie asemănători cu Munții Făgăraș și prin numărul mare de lacuri glaciare (Mija, Călcescu, Roșiile, Iezerul Înghețat) care îi aseamănă cu Munții Retezat.

Parcul Natural Bucegi

Parcul National Bucegi

Parcul natural Bucegi a fost format odată cu promovarea şi dezvoltarea turismului iar suprafața totală este de 32.663 de   hectare, fiind situat în zona judeţelor Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

Masivul Bucegi posedă un loc fruntaș în lanţul Carpaţilor prin poziţia centrală şi elementele naturale de o rară bogăţie şi diversitate. Fauna acestei zone turistice este foarte felurită, cunoscându-se aproximativ 3000 de specii de animale foarte importante.

Muntii Bucegi sunt compuși din două ramuri principale sub forma de potcoavă care închid între ele bazinul superior al Ialomiței. Cele două culmi pleacă din Vf. Omu, fiind punctul culminant al masivului și din care se desprind alte ramuri secundare.

Cascada Bâlea

Sibiu Balea Lac Cascada

Cascada Bâlea, cunoscuta și sub numele de Urlătoarea Bâlei se află în Munții Făgărașului între vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1200 m altitudine. Este una dintre cele mai impresionante cascade din țară și una dintre cele mai mari cascade în trepte ce are o cădere de 60 m.

Accesul la cascada se face pe șosea Transfăgărășan, la 9 km de lacul glaciar Bâlea până la cabana Bâlea Cascadă, iar din acel punct se merge doar pe jos cam vreo 50 minute pe un traseu marcat cu punct roșu.

3 destinații turistice ce nu trebuie ratate

rsz_dsc06475

În ultima vreme cei mai multi turiști aleg să iși petreacă concediul de vară în Delta Dunării. Un adevărat paradis al naturii unde trăiesc în jur de 1200 specii de plante și peste 300 de specii de animale, dintre care unele pe cale de dispariţie. În Delta se poate naviga pe multe din brațe, se poate pescui și se poate face o ciorbă de pește dobrogeană foarte bună. Nici copiii nu se vor plictisi, având în vedere frumusețea locului și multitudinea de animale și plante pe care nu au ocazia să le vadă acasă.

Delta Dunării este vizitată în special pe timp de vară, când temperatura facilitează accessul cu ușurintă. Pentru amatorii de vânătoare, pe care nu îi împiedică frigul și vremea urâtă, le recomandăm câteva pensiuni din Delta Dunării.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube