Hai in Maramures!

Peisaj Maramures

Maramureșul este o zonă turistică din România care încă își mai păstrează multe tradiții, motiv pentru care este vizitată atât de români cât și de străini. Tradițiile seculare, dar în același timp și interesante, îi atrag pe turiștii care vor să învețe cât mai multe despre cultura noastră, a românilor. Aflându-se în partea de nord a țarii, în special în zone de munte sau depresiuni, turiștii pot alege să practice și unele sporturi de iarnă sau să se plimbe prin pădurile din zonă.
Numeroasele lacuri din zona Maramureșului contribuie la acest peisaj aparte, fiind unele dintre atracțiile turiștilor. Merita menționate aici Lacul Albastru, Lacul Iezer, dar si Lacul Lala Mare. Munții din Maramures au în mare parte înălțimi mai mari de 2000 de metri, peisajul pe care îl formeaza fiind unic. Vârful Pietrosul Rodnei are 2303 metri, iar vârful Hovarla are nu mai puțin de 2061 metri. Aceste elemente de natură fac din Maramureș o regiune vizitată de turiști pe tot parcursul anului.
Activitatea turistică reprezintă principala activitate din zona, dar care aduce un venit considerabil. Ofertele de cazare diferă în funcție de condiții, pensiunile fiind mai ieftine, dar condiții bune în raport cu prețul și peisajul din jurul lor.

Alte posturi asemanatoare:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube