Parcul Natural Bucegi

Parcul National Bucegi

Parcul natural Bucegi a fost format odată cu promovarea şi dezvoltarea turismului iar suprafața totală este de 32.663 de   hectare, fiind situat în zona judeţelor Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

Masivul Bucegi posedă un loc fruntaș în lanţul Carpaţilor prin poziţia centrală şi elementele naturale de o rară bogăţie şi diversitate. Fauna acestei zone turistice este foarte felurită, cunoscându-se aproximativ 3000 de specii de animale foarte importante.

Muntii Bucegi sunt compuși din două ramuri principale sub forma de potcoavă care închid între ele bazinul superior al Ialomiței. Cele două culmi pleacă din Vf. Omu, fiind punctul culminant al masivului și din care se desprind alte ramuri secundare.

A rezultat o mare rezervație, monument al naturii datorită lucrărilor știintifice elaborate de specialiștii în botanică. Odată cu promovarea și avansarea turismului, exploatarea maximă a resurselor naturale dar și ca rezultat al procesului de distrugere, pe scara largă, a diversității biologice cât și a influenței acesteia asupra factorilor de mediu s-a dezvoltat un cadru organizatoric potrivit măsurilor specifice de păstare și apărare prin înființarea Parcului Natural Bucegi.

Minunatul Parc Natural Bucegi include în măsurile sale doua entități structurale majore cum ar fi: pânza getică a Carpaților Meridionali spre partea de vest și zona flisului Carpaților Orientali în partea est. Această zonă de contact a celor două structuri este acoperită sub aria de dezvoltare a conglomeratelor de Bucegi medii si superioare.

 

Alte posturi asemanatoare:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube