Category: Știri Turistice

Hai cu bicicleta la munte

MTB cross

Prosport te invită în perioada 29-30 iunie la un maraton pe traseul București – Târgoviște – Sinaia și înapoi a doua zi.

Taxa de înscriere este de 250 de lei si include cazare, cină, mic-dejun, precum și cele necesare pauzelor de hidratare și odihnă. De asemnea, la dispoziția participanților va fi și un autocar pentru cei care abandonează.

Pentru amatorii ciclisumului, cu siguranță este oportunitate ce nu trebuie ratată. Pentru mai multe detalii sau pentru înscriere, vizitați www.cubicicletalamunte.prosport.ro.

Când se deschide Transalpina în 2013?

Transalpina

Odată cu venirea primăverii, majoritatea amatorilor de turism, în special de turism auto, sunt interesați de cel mai înalt traseu auto din România, Transalpina. Traseul, care adună anual zeci de mii de vizitatori, amatori de natură și aer curat, se va deschide probabil începând cu 15 mai și va fi deschis până în data de 1 noiembrie. Timp suficient pentru o vizită de câteva zile sau un concediu prelungit la o altitudine ridicată cu aer tare. Mai multe informații pot fi găsite aici.

Grosimea stratului de zăpadă – 7 ianuarie 2013

zapada

Azuga – 40 cm

Băișoara – 25 cm

Borsec – 30 cm

Bușteni – 40 cm

Cavnic – 60 cm

Durău – 45 cm

Ski la prețuri înjumătățite în ianuarie

ski la munte

Sfârșitul Sărbătorilor de iarnă pare să fie o adevărată binecuvântare pentru amatorii de ski. Odată cu apropierea de jumătatea lunii ianuarie, volumul de turiști din stațiunile montane scade destul de mult, ceea ce determină și scăderea prețurilor pentru practirea sporturilor de iarnă.

Cel mai gros strat de zăpadă de 60 de cm se înregistrează la Cavnic, dar se putea schi în condiții foarte bune și în Durâu, Rânca sau Preadeal, unde stratul de zăpadă atinge nu mai puțin de 40 de cm.

Cazare în iglu la Bâlea Lac

iglu

Dupa succesul hotelului de gheață din Bâlea Lac, care a devenit neîncăpător, de ieri a început construcția a nu mai puțin de patru igluuri de gheață. Într-o singură săptămână, în hotelul de gheață s-au cazat nu mai puțin de 100 de turiști în cele 12 camere disponibile.

Cazarea în hotel este preferată mai ales de turiștii străini care costă aproximatic 70 de euro pe noapte, urmând ca la igluuri, cazarea să fie ceva mai scumpă, undeva spre 90 de euro pe noapte.

Cazarea în hotel este preferată mai ales de turiștii străini care costă aproximatic 70 de euro pe noapte, urmând ca la igluuri, cazarea să fie ceva mai scumpă, undeva spre 90 de euro pe noapte.

Valea Prahovei încă plină cu turiști

partie predeal

Anul acesta pe Valea Prahovei au fost nu mai puțin de 100.000 de turiști care și-au petrecut noaptea dintre ani în stațiunile din zonă, cheltuind nu mai puțin de 18 milioane de euro.

Gradul de ocupare nu a scăzut nici la câteva zile după revelion, locul turiștilor care au preferat să se întoarcă acasă fiind luat de turiști străini și mai ales de ruși, ucrainieni și moldoveni care petrec Crăciunul și Revelionul rit vechi. Crăciunul pe rit vechi se sărbătorește pe 7 ianuarie, rămânând un weekend întreg la dispoziția turiștilor pentru a sărbători și pentru a se bucura de pârtiile din Valea Prahvei.

Revelion fără zăpadă

zapada-artificiala-4

Probabil pare o glumă să spunem că în noaptea de Revelion, turișții nu s-au putut bucura de zăpada specifică sezonul, în zonele montane. Ei bine, în realitate, zăpadă a fost, dar nu suficientă și de aceea s-a recurs la celebrele tunuri de zăpadă pentru a face pârtiile practicabile în condiții de siguranța.

Un exemplu sunt pârtiile Kalinderu 1 din Bușteni, unde cei o mie de turiști au avut nevoie de zăpadă artificială pentru a-și petrece zilele dinainte și de după revelion pe pârtie.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube