Trasee turistice pe Cazanele Dunării

cazanele dunarii

Cazanele Dunării este zona în care Dunărea pătrunde la propriu prin Munții Carpați, realizându-se un defileu spectaculos, cum numai în această zonă se poate regăsi. Cazanele Dunării se împart în alte două arii naturale, Cazanele Mari și Cazanele Mici, acestea împărțindu-se în același timp și în două trasee turistice.Traseul turistic de pe Cazanele Mari începe în localitatea Dubova, cam la aproximativ 22 km distanță de orașul Orșova, și se parcurge înaintând spre localitatea Svinița. Este un traseu cu un grad de dificulatate mediu, practic, cu o ușoară instrucție înainte de a se pleca pe traseu, oricine se poate încumeta să-l străbată. Lungimea acestui traseu este de 5 km. Pe parcursul acestui traseu, interesantă este flora ce o oferă natură. În Cazanele Mari se regăsște laleaua Cazanelor, o specie unică de lalea care crește numai și numai în aceste locuri.
Traseul turistic de pe Cazanele Mici începe tot din localitatea Dubova, mai exact din golful Dubova, mergându-se înspre direcția Moldova Nouă. Lungimea acestui traseu turistic este mult mai mică, de doar 2 km, de unde și denumirea de Cazanele Mici. Este un traseu ce are un grad de dificultate mediu, fiind chiar și mai ușor decât traseul de pe Cazanele Mari. Urmând acest traseu vei trece prin păduri de stejari și fag, dar și prin pășuni întinse unde culoarea predominantă pe perioada verii este de un verde aprins, încântător pentru ochiul uman.

După ce ai urmat pe jos aceste trasee ecoturistice, așa cum mai sunt ele cunoscute, seara se va lasă cu siguranță, astfel ca ai nevoie de un loc de cazare care sa te încânte, pentru a nu alunga instant bucuria ochilor adusă de către peisajul de basm a traseului. Iar cazare se va găsi și în micile localități din apropierea Cazanelor, dar și în orașele mai mari, Orșova și Drobeta Turnu Severin.

Alte posturi asemanatoare:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube